0 100 71 1

Test: Electrolux ESB2500 - Behändig liten maskin som fixar dina smoothies

Produkt: Blender Kategori: Smoothieblender Kapacitet: 0,6 liter Inkluderade kannor: 2 Effekt: 300 watt Varv per minut: 23 000 Antal hastigheter: Ingen uppgift Antal knivblad: 4 Pulsfunktion: Ja

Electrolux ESB2500 är en smidig liten blender som är väl lämpad för dig som tenderar att vara ”i farten”. Det medföljer två stycken flaskor som vardera rymmer 0,6 liter och som har smidiga to-go-lock. Själva blendern har ett hölje i rostfritt stål och sugproppar undertill för att undvika att blendern halkar runt under användning.

Motorn är på 300 watt, vilket är i minsta laget. Men det bör vara tillräckligt för att mixa smoothies, även om något högre effekt är rekommenderat för lite mer svårmixade ingredienser. Blendern har dock en pulsfunktion och de fyra knivbladen arbetar på fullt godkända 23 000 varv per minut. Knivbladen går att ta loss och går liksom flaskorna att diska i maskin.

Kunderna är nöjda

Genomsnittbetyget från köparna är överlag väldigt högt. ESB2500 får bland annat mycket beröm för att den är smidig att använda, lätt att rengöra och för smidigheten i att den har två medföljande flaskor. Kunderna tycker också att den klarar av att mixa det mesta, trots den ringa storleken på motorn.

Vissa upplever dock att mixning av till exempel frysta bär fungerar bättre om de får tina något först. Andra berättar om att de har behövt ta loss och skaka flaskan några gånger för att blendern ska kunna mixa allting, och att den lilla storleken på flaskorna gör att man behöver fylla på ingredienser i omgångar.

  • Två medföljande flaskor
  • Bra varvtal
  • Maskindiskbara delar
  • Effekten är i minsta laget
71