Test: Electrolux ESL4510LO - Bästa smala diskmaskinen

Fullproppad med smarta funktioner

Produkt: Diskmaskin Kategori: Smal diskmaskin Typ: Integrerad Kapacitet: 9 kuvert Ljudnivå: 47 dB Energiklassning: A+ Justerbar överkorg: Ja Mått (L): 81,8 cm Mått (B): 44,6 cm Mått (H): 55 cm Vikt: 32,35 kg Vattenförbrukning per diskomgång: 9,9 liter

Electrolux är en maskin som ligger bra till i pris, och som också har en del smarta funktioner. Den har en funktion som kallas AutoFlex, som justerar förbrukningen av vatten och diskmedel automatiskt för varje program, för lägre energi- och vattenförbrukning. Det går också att fördröja diskningen upp till 24 timmar.

En smart funktion är Beam-on-Floor, där maskinen projicerar en röd ljussignal på golvet när ett program är igång, och en grön när det är klart. Den kan även blinka om det är något fel med maskinen. När torkningen nästan är klar öppnar sig luckan automatiskt, vilket ska ge bättre torkning och vara energieffektivare.

Maskinen har en automatisk avstängningsfunktion, som gör att den stänger av sig efter fem minuters inaktivitet, antingen i samband med programval eller efter att programmet är klart. Det går att halvera programtiden, dock varnar Electrolux för att torkresultatet kanske inte blir det bästa.

Torkar extra torrt

Apropå torkning finns det en funktion som kallas XtraDry som ökar torkeffekten, men detta kan påverka programmets längd, hur mycket vatten som förbrukas och hur mycket vattnet värms upp. Detta kan medföra förändringar i energieffektiviteteten.

Kundnöjdheten på den här diskmaskinen är allmänt väldigt hög, den får beröm av köparna för ett gott diskresultat, och flera påpekar att lampan som visar om maskinen är klar är en smart funktion. Att den stänger av sig automatiskt får också beröm. Detta, sammantaget med en attraktiv prisbild, gör att vi anser att det är bästa smala diskmaskin.

  • Projicerar programstatus
  • Automatisk avstängning
  • Extra torrt-funktion
  • Lägre energiklassning än många konkurrenter
90

Bästa pris hos: