Test: Electrolux EUO9GREEN - Bäst i test

Tystlåten och med miljön i åtanke

Produkt: Dammsugare Typ: Mellan Ljudnivå: 65 dB Filter: HEPA HEPA-klass: HEPA 13 Motoreffekt: 850 W Energiklass: A Sladdlängd: 9 m Vikt: 8,35 kg Aktionsradie: 12 m Påsvolym: 5 L

Electrolux serie av Green-produkter är framtagna med miljön i ett speciellt fokus. Just den här dammsugaren är tillverkad av 70% återvunnen plast, och 92% av alla komponenter i den kan återvinnas. Dessutom är förpackningen tillverkad till 100% av återvunnet material.

Utöver detta så har Electrolux även ägnat en tanke på din hemmiljö, då den här dammsugaren har så kallad Silent Air-teknologi och är exceptionellt tystlåten. Officiellt ligger ljudnivån på mycket låga 65 dB, vilket motsvarar ljudnivån vid samtal. I övrigt så är effekten ställbar i fem steg för olika typer av underlag, bland annat möbler, tunn matta och hårda golv.

Klarar det mesta bra, utom trappor

Den här dammsugaren får högst betyg av alla testade modeller i Råd & Röns dammsugartest. Bland annat får den utmärkta betyg på luftrening och plus i kanten för att filtret är tvättbart. Råd & Rön bedömer även hållbarheten som mycket god. Dammupptagningen på olika underlag får också beröm, med undantag för djurhår på matta.

Även om dammupptagningen på matta överlag anses vara bra så får EUO9GREEN bottenbetyg på hur enkelt det är att dammsuga mattor, trots den ställbara effekten (som Råd & Rön ger plus för). Dammsugning i trappa är en annan sak som Råd & Rön inte bedömer som helt enkel med den här modellen.

Miljötänket, den låga ljudnivån, den utmärkta miljöklassningen och det goda resultatet gör den här modellen till vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Tyst
  • Bra energiklassning
  • Miljöanpassad
  • Något tung
  • Krånglig att dammsuga trappor med
96

Källor

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 dammsugare