0 100 84 1

Test: Electrolux EW2C3R71 - Bästa kondenstumlare

Optimerar torktiden automatiskt

Typ: Kondenstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: B Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 67 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 36 kg

Liksom vissa andra torktumlare från Electrolux använder EW2C3R71 ett system som kallas OptiSense, som dels känner av mängden tvätt och hur fuktiga kläderna är för att optimera torktiden. Detta gör att torktumlaren aldrig går för länge och du sparar på så sätt energi.

Som de flesta andra moderna torktumlarna har du med den här möjlighet att antingen köra ett automatiskt program, eller en specifik tid. Du kan också fördröja starten. Det följer med en slang som du kan använda för att leda bort kondensvattnet. Du kan även lite mer handgripligen tömma vattenbehållaren när den börjar vara full. Detta säger tumlaren till om, så du behöver inte hålla koll på det själv.

Vissa köpare har problem med torkningen

De som har köpt den här torktumlaren är överlag nöjda med den. De allra flesta anser att den torkar kläderna bra och att installationen är enkelt avklarad. Den får också plus i kanten för det låga inköpspriset.

Vissa upplever dock att den här modellen drar mycket ström jämfört med andra modeller, och en del kunder har också problem med att maskinen tenderar att avsluta programmet innan all tvätt är helt torr. Vissa efterlyser också ett speciellt dunprogram för att kunna torka jackor och täcken och annat.

  • Lätt
  • Elektronisk fuktavkänning
  • Automatisk tömning av kondensvatten
  • Låg energiklassning
  • Vissa köpare upplever att den inte alltid torkar helt torrt
84