0 100 82 1

Test: Electrolux EW6S5426E5 - En kompakt tvättmaskin som är perfekt för sommarstugan

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Mellan Typ: Frontmatad Energiklassning: F Kapacitet: 6 kg Ljudnivå: 58 dB Centrifugshastighet: 1 200 rpm Mått (L): 84,5 cm Mått (B): 59,5 cm Mått (H): 38 cm Vikt: 67,5 kg

Electrolux EW6S4526E5 är en tvättmaskin som kanske passar allra bäst för dig som har ett något mindre badrum eller bara vill ha vitaror som är så platseffektiva som möjligt. Denna tvättmaskin är nämligen bara 38 cm djup, medan en ”fullstor” tvättmaskin i regel är ungefär 60 cm djup.

Detta medför att det inte går i lika mycket tvätt som i vissa andra modeller med liknande prisbild, du får som mest in 6 kg tvätt. Det kanske inte är optimalt för hushåll med fler än två personer, men om du tvättar ofta behöver det inte nödvändigtvis vara ett problem. Ett plus med den här modellen är att den är förhållandevis tystlåten med en ljudnivå på 58 decibel.

I övrigt har den här maskinen en funktion som kallas SensiCare, vilket syftar till att undvika att kläderna tvättas för länge och därmed minska slitage. Det finns också ett antiallergi-program och en funktion som ser till att eventuellt sköljmedel alltid distribueras helt jämnt mellan plaggen.

Förvånansvärt rymlig
De som har köpt den här tvättmaskinen är överlag mycket nöjda med den. Det uttrycks framförallt väldigt mycket förvåning över hur mycket tvätt som går i trots den kompakta storleken. Ljudnivån får också plus i kanten.

Det är inte många saker som drar ner betyget, men vissa köpare uttrycker till exempel en besvikelse över hur långa tvättprogrammen är, och det är även vissa som tycker att sladden är alldeles för kort och således begränsar var man kan ställa maskinen.

  • Rymlig trumma för sin storlek
  • Låg ljudnivå
  • Kompakt
  • Troligen för liten för ett flerfamiljshushåll
  • Programmen upplevs som långa
82