0 100 90 1

Test: Electrolux PD91-8SSM - Bästa premiumdammsugare

Behändigt placerade reglage

Produkt: Dammsugare Typ: Premium Ljudnivå: 69 dB Filter: HEPA HEPA-klass: HEPA 13 Motoreffekt: 460 W Energiklass: A++ Sladdlängd: 9 m Vikt: 7,8 kg Aktionsradie: 12 m Påsvolym: 5 L

Electrolux PD91-8SSM har ett flertal funktioner som gör den till en lättanvänd och praktisk dammsugare. Ovanpå dammsugaren finns en digital display som visar vilket av tre olika effektlägen du använder just nu, och även status på filter och påse.

Effekten på dammsugaren är för övrigt ställbar genom knappar som sitter på handtaget, vilket gör att du slipper böja dig ner för att justera denna. Det finns även en knapp för att aktivera ett autoläge. Det går dessutom att starta och stänga av dammsugaren med hjälp av reglagen på handtaget.

Munstycket har LED-belysning för att underlätta vid städningen om belysningen inte är optimal. Det följer även med ett extra munstycke, samt ett kombimunstycke med tre olika lägen. Energiklassningen på dammsugaren är utmärkta A++.

Förmågan på mattor imponerar inte

Råd & Rön är inte helt och hållet positivt inställda till den här dammsugaren. Saker som drar ner betyget är bland annat förmågan att dammsuga upp djurhår från matta, vilket får bottenbetyg, liksom hur enkelt det är att dammsuga mattor.

Däremot får dammsugaren desto bättre betyg på hållbarhet, partikelutsläpp, energiförbrukning, samt för handtaget och reglagen. Dammsugaren bedöms även som mycket enkel att montera och dammupptagningen överlag får tämligen höga betyg.

  • Tyst
  • Mycket bra energiklassning
  • Reglage på handtaget
  • Inte bra på att dammsuga mattor
  • Tung
90

Källor

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 dammsugare