0 100 90 1

Test: Electrolux ZB5003 - Bäst i test

Liten och behändig

Produkt: Handdammsugare Prisklass: Mellan Dammbehållare: 0,5 liter Ljudnivå: 77 dB Batteritid: 10 min Laddningstid: 960 min Filter: Tvättbart Vikt: 0,92 kg

Electrolux ZB5003 är en smidig liten dammsugare med ett antal praktiska funktioner. Den har två små hjul framtill för att göra det enklare att dammsuga bänkytor och annat, och som dessutom gör att du slipper dra dammsugaren direkt mot underlaget och riskera repor eller andra skador. Dammbehållaren kan plockas loss och tömmas i papperskorgen, men kan även tömmas med en vanlig golvdammsugare genom en liten lucka om man så skulle önska.

Batteritiden och laddningstiden är inte den bästa, fjorton timmars laddning ger tio minuters städtid. Dock är detta inget extraordinärt för handdammsugare i den här prisklassen. På dammsugaren finns en liten lysdiod som indikerar när det är dags att ladda batteriet igen. Dammsugaren använder så kallad cyklonteknik med dammseparering för att förhindra att dammet samlas i filtret.

Blandade omdömen från köparna

Köparnas omdömen om den här dammsugaren är överlag höga. Den beskrivs som liten, behändig och enkel att använda. Batteritiden beskrivs som bra, liksom proceduren att tömma dammbehållaren. Den får också omdömet att den är lätt att rengöra.

På minussidan är det vissa kunder som anmärker på att det inte följer med någon dockningsstation för att ladda dammsugaren, utan bara en sladd. Det är också vissa kunder som tycker att dammsugaren låter ganska mycket, men inte har en sugkraft som motsvarar ljudnivån. Den långa laddningstiden ger också minus i kanten.

  • Inbyggda hjul
  • Lätt att tömma och rengöra
  • Lätt
  • Högljudd
  • Ingen dockningsstation
90