Test: Electrolux ZB6114BO - Bästa premiumhanddammsugare

Smidig med praktiska funktioner

Produkt: Handdammsugare Prisklass: Premium Dammbehållare: 0,5 liter Ljudnivå: 87 dB Batteritid: 14 min Laddningstid: 240 min Filter: Tvättbart Vikt: 1,5 kg

Electrolux ZB6114BO har ett flertal fiffiga funktioner som gör städningen lite smidigare. Den har ett integrerat, långsmalt munstycke för de där ställena som är svåra att komma åt. Det medföljer dessutom ett fogmunstycke och ett borstmunstycke för ömtåliga föremål. Dessa förvaras i laddningsstället, som är utformat på så sätt att dammsugaren går att ladda i fem olika positioner, beroende på dina behov.

Framtill har dammsugaren två små hjul, vilket gör att du inte behöver dra dammsugaren direkt mot underlaget och riskera repor. En blå lysdiod talar om när det är dags att ladda dammsugaren, vilket är avklarat på fyra timmar. Batteriet räcker sedan i ungefär 14 minuter.

Dammbehållaren kan plockas ur och tömmas, eller så kan du tömma den genom att öppna en liten lucka och dammsuga ur den med din vanliga dammsugare. Dammsugaren har så kallad Cyclonic-teknologi, som ska förhindra att filtret täpps igen av damm.

Bra för de små jobben

Köparna är överlag nöjda med den här produkten. Sugkraften får mycket beröm och dammsugaren beskrivs som enkel att tömma. Den benämns som en produkt som är perfekt för till exempel en husbil eller snabb städning av enstaka rum. Den får också plus för det inbyggda munstycket.

På minussidan får den viss kritik för batteritiden, som vissa anser är väldigt kort. Laddningstiden tycker också vissa är för lång. Det påpekas också att den är bäst för de små städjobben, snarare än en storstädning, och att djurhår i matta är något som den kan ha det kämpigt med.

De många fiffiga funktionerna, den fullt godkända storleken på dammbehållaren samt den relativt goda batteritiden gör den till vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Bra storlek på dammbehållare
  • Flexibelt laddningsställ
  • Integrerat munstycke
  • Inte optimal för djurhår
92

Bästa pris hos: