Test: Eva Solo Fireglobe - Bästa budgetgasolgrill

Snyggt designad

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Budget Typ: Klotgrill Antal huvudbrännare: 3 Huvudbrännareeffekt: 11 kW Typ av tändning: Ingen uppgift Bredd grillyta: 58 cm Djup grillyta: 58 cm Sidobord: Nej Termometer: Ja

Eva Solo Fireglobe är utrustad med hela tre huvudbrännare, inte helt vanligt för en grill i den här prisklassen. Grillen ska enligt tillverkaren kunna uppnå en temperatur mellan 330 och 360 grader, och den har också en inbyggd termometer i locket.

Det medföljer även ett steklock, som enligt tillverkaren ska göra att du kan uppnå en varmluftseffekt i grillen. Grillens utformning ger ett naturligt vindskydd, och benen är löstagbara för att underlätta förvaring.

Lätt att hantera

I ett test hos M3 får Fireglobe beröm för sin snygga design, höga kvalitetskänsla och enkla handhavande. Testaren menar också att de tre brännarna gör det enkelt att reglera temperatur och att grilla både direkt och indirekt. Monteringen får också plus i kanten, då testaren menar att den är snabbt avklarad.

Men även om han anser att designen är snygg ställer sig testaren frågande till om den kanske är lite anonym. Han saknar också avlastningsytor eller någon typ av hängare för redskap och annat. På det stora hela blir den ändå vår testvinnare för den här prisklassen.

  • Snygg design
  • Tre brännare
  • Inbyggd termometer
  • Inga avlastningsytor
95

Källor

M3 - maj 2019
Experttest av 8 gasolgrillar