0 100 92 1

Test: Fitbit Charge 2 - Kan hjälpa dig slappna av

Produkt: Aktivitetsarmband Prisklass: Budget Material armband: Silikon Typ av glas: Plast Skärmstorlek: 1.5” Skärmtyp: OLED Vikt: 35 g Vattentät: Vattentålig Kompabilitet: iOS, Android, Windows Bluetooth: Ja Automatiska stegmål: Nej Stegräknare: Ja Kaloriförbrukning: Ja Sömnövervakning: Ja Batterityp: Uppladdningsbart Batteritid (klockläge): 5 dagar

Utöver att vara en användbar kompanjon i samband med din träning så kan även Fitbit Charge 2 hjälpa dig slappna av. Med det så kallade Relax-läget kan du få hjälp med att andas på ett sätt som gör att du stressar ner och slappnar av.

Skulle din aktivitetsnivå vara lite väl låg en dag så kan armbandet påminna dig om att ta minst 250 steg per timme. Skärmen är hyggligt stor med sina 1.5 tum och på den kan du se om du har fått ett sms eller påminnelser från kalendern.

Väldigt begränsade notifikationer

I ett test hos Mobil får Fitbit Charge 2 beröm för att den har ett litet, smidigt format och för att den är lättanvänd. Appen får också beröm, både från Mobil och M3. Skärmens storlek är ett plus i kanten när Fitbit Charge 2 betygsätts av Tech Radar.

Mobil är däremot inte lika förtjusta i att armbandet saknar inbyggd GPS och att det bara är vattentåligt och inte helt vattentätt, en kritik som delas av M3. Både Tech Radar och Mobil reagerar på att de notifikationer du kan få är begränsade och att det varken går att läsa hela meddelanden direkt på skärmen om de är lite längre eller svara på dem.

  • Stor skärm
  • Bred kompabilitet
  • Aktivitetspåminnelse
  • Begränsade notifikationer
  • Ingen inbyggd GPS
92