0 100 95 1

Test: Fitbit Charge 3 - Bästa aktivitetsarmbandet

Känner av vilken typ av aktivitet du gör

Produkt: Aktivitetsarmband Prisklass: Mellan Material armband: Gummi Typ av glas: Gorillaglas Skärmstorlek: 0.7” Skärmtyp: OLED Vikt: 30 g Vattentät: Ja Kompabilitet: iOS, Android, Windows Bluetooth: Ja Automatiska stegmål: Ja Stegräknare: Ja Kaloriförbrukning: Ja Sömnövervakning: Ja Batterityp: Uppladdningsbart Batteritid (klockläge): 7 dagar

Fitbit Charge 3 är ett väldigt smart träningsverktyg på flera sätt. Den mäter din puls dygnet runt för att kunna ge mer exakta värden kring din träning, och den kan också automatiskt känna av flera olika träningsformer, bland annat löpning, simning och pulsträning.

Armbandet kan också visa i vilken “hjärtzon” du befinner dig, det vill säga vilken typ av träning som den aktuella pulsen är optimal för. De hjärtzoner som finns är fettförbränning, pulsträning och Peak Zone (över 85% av din maxpuls).

Samlar in mycket data, men saknar GPS

Fitbit Charge 3 beskrivs som snyggt designad och bekväm att bära av flera testare. Vattentätheten och den ljusa tydliga displayen får också en del beröm, liksom den praktiska appen och den mängd data som armbandet samlar in.

Flera testare uttrycker dock en besvikelse över att Fitbit har valt att inte bygga in en GPS även i den här upplagan av Charge, och att displayen är svartvitt uppskattas inte av alla. Ytterligare minuspunkter är att armbandet inte stödjer tredjepartsappar och att den använder en specialladdare istället för till exempel USB-C.

  • Tydlig display
  • Bekväm
  • Upptäcker automatiskt typ av aktivitet
  • Ingen inbyggd GPS
  • Svartvit display
95