0 100 92 1

Test: Fitbit Charge 4 - Bästa aktivitetsarmband premium

Välj musik direkt på handleden

Prisklass: Premium Material armband: Silikon Typ av glas: Gorillaglas Skärmstorlek: 1” Skärmtyp: OLED Vikt: 30 g Vattentät: Ja Kompabilitet: iOS, Android Bluetooth: Ja Automatiska stegmål: Ja Stegräknare: Ja Kaloriförbrukning: Ja Sömnövervakning: Ja Batterityp: Uppladdningsbart Batteritid (klockläge): 7 dagar

Om du hade tänkt använda ditt aktivitetsarmband för att mäta din simträning så kan Fitbit Charge 4 vara ett bra val, då den är vattentät ner till ett djup på 50 meter. Det är alltså inga problem att simma med det, och du behöver inte tänka på att ta av det om du till exempel ska diska.

Den kan också kartlägga din sömn med god detaljrikedom och logga dina sömncykler (lätt-, djup- och REM-sömn) för att sedan ge ett betyg på hur bra du sover. Praktiskt nog kan du också styra Spotify-appen direkt från armbandet, så du behöver aldrig ta upp mobilen ur fickan för att till exempel byta låt.

Ris och ros till den inbyggda GPS:en

Det här aktivitetsbandet har inbyggd GPS, vilket ger plus i kanten i test hos Techradar och M3. Mobil menar dock att GPS:en inte räknar särskilt exakt. Mobil är desto mer förtjusta i batteritiden och antal inbyggda aktiviteter.

Designen ådrar sig dock en del kritik, då både M3 och Techradar reagerar på att designen är densamma som på föregångaren Charge 3 och att denna börjar kännas förlegad. Mobil menar att batteriet laddar långsamt och hos Techradar dras betyget ner något av den monokroma displayen.

  • Inbyggd Spotify-stöd
  • Inbyggd GPS
  • Vattentät
  • Långsam batteriladdning
  • GPS:en upplevs ibland som oexakt
  • Förlegad design
92

Källor

Techradar – juni 2020
Experttest av Fitbit Charge 4

Mobil – juni 2020
Experttest av Fitbit Charge 4

M3 – maj 2020
Experttest av Fitbit Charge 4