0 100 88 1

Test: Gardena PowerMax 1200/32 - För de små gräsmattorna

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Elnät Klippyta: 300 m² Motoreffekt: 1.2 kW Klippbredd: 32 cm Vikt: 8,3 kg Ljudnivå: 96 dB Uppsamlare: Ja, 30 liter Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 6 cm Antal höjdlägen: 10 st

Gardena PowerMax 1200/32 är perfekt för dig som bara har en liten plätt gräs att ta hand om. Den täcka upp till 300 m², vilket inte är så mycket men det kan som sagt passa bra för en mindre gräsmatta. Gräsklipparen väger inte mer än 8,3 kg, så det är ingen tung apparat att hantera.

Klipphöjden går att justera i tio olika steg och ställs in med ett vred på ena sidan av gräsklipparen. Gardena har tagit fram ett så kallat CnC-system för att samla ihop det klippta gräset så effektivt som möjligt och det finns plats för 30 liter gräs i uppsamlaren. Om du har snålt med förvaringsutrymme så går handtaget att vika ihop för att göra gräsklipparen lite mer platseffektiv.

Liten och behändig

GadgetGear har testat den här gräsklipparen och ger den goda betyg. Testaren tycker bland annat att den är mycket enkel att montera ihop och även att den är lätt att köra. Han upplever motorn som kraftfull och tystlåten. Han ger också plus för att det är en billig modell.

Han testade den dock på en gräsmatta som inte är större än 20 m² och spekulerar i att om man har en gräsmatta som när närmare den maximala klippytan på 300 m² så kommer man dels behöva tömma uppsamlaren minst en gång och han tror också att det krävs förlängningssladd, då sladden inte är längre än 15 meter.

  • Tyst
  • Lätt
  • Bra urval av höjdlägen
  • Endast lämplig för mindre gräsmatto
88

Bra pris hos: