Test: Gardena PowerMax Li-40/32 - Gott om valmöjligheter

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Batteri Klippyta: 280 m² Motoreffekt: Ingen uppgift Klippbredd: 32 cm Vikt: 8,9 kg Ljudnivå: 96 dB Uppsamlare: Ja, 30 liter Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 6 cm Antal höjdlägen: 10 st

För bästa möjliga resultat nära till exempel väggar och murkanter har PowerMax Li-40/32 extra kammar på sidorna för att se till att den får med allt gräs. Klipphöjden är justerbar i tio olika steg, med en maxhöjd på 6 cm. Klippbredden ligger på 32 cm.

Knivarna är specialbehandlade för optimalt klippresultat och handtaget är flexibelt och ger olika greppmöjligheter för att göra gräsklipparen så bekväm som möjligt att köra. Klipparen använder Gardenas så kallade CnC-system för effektivast möjliga klippning och uppsamling av gräset. Apropå det så rymmer uppsamlaren 30 liter gräs.

Energieffektiv

Den här gräsklipparen får medelhöga betyg av Råd & Rön. Den får mycket höga betyg för energiförbrukningen, och den bedöms som mycket enkel att använda bland annat sett till inställning av handtaget, hantering av uppsamlaren och hur enkel den är att starta. Underhållet får också plus i kanten.

På minussidan anser Råd & Rön att gräsklipparen är högljudd och inte helt enkel att montera. De tycker heller inte att den är bra på att klippa långt gräs och att den inte fungerar särskilt bra på ojämnt underlag. Vidare menar de att gräsmattan inte ser särskilt bra ut tre dagar efter klippning.

  • Många valmöjligheter på klipphöjd
  • Flexibelt handtag
  • Upplevs som högljudd i test
  • Tveksamt resultat på långt gräs och ojämnt underlag
84

Källor

Råd & Rön - april 2018
Experttest av 77 gräsklippare