0 100 88 1

Test: Hitachi R18DSL - Mångsidig, men batteri ingår inte

Produkt: Handdammsugare Prisklass: Mellan Dammbehållare: 0,67 liter Ljudnivå: Ingen uppgift Batteritid: 40 min Laddningstid: Ingen uppgift Filter: Tvättbart Vikt: 0,92 kg

Den här handdammsugaren har en fördel i att den utöver vanlig dammsugning även klarar av våtdammsugning. Dammbehållaren har en generös storlek på 0,67 liter och batteritiden är imponerande 40 minuter. Den har tre medföljande tillbehör: ett borstmunstycke, ett fogmunstycke och ett våtmunstycke.

En sak att betänka med den här dammsugaren är att batteri och laddare inte medföljer. R18DSL ingår i Hitachis ”Tool Only”-serie, där samma batteri passar i flera av deras elverktyg. Så om du inte redan har någon typ av maskin från Hitachi som använder samma batteri så behöver du köpa ett separat.

Kan bli ett dyrt inköp

R18DSL får både ris och ros av HomeFixated. De är imponerade över sugkraften och den rymliga behållaren, och de bedömer att den klarar av att suga upp skräp från hårda ytor på ett bra sätt. Våtdammsugningen får också plus, då dryga tre deciliter snabbt städas upp och det inte tycks komma in något vatten i motorn.

Hundhår i matta går däremot inte lika bra, men testaren tillstår att sådant inte alltid är helt lätt även för fullstora golvdammsugare. Testaren tycker också att det är synd att det inte medföljer någon laddningsstation som går att väggmontera, och han anser också att den är ett dyrt inköp om det är så att du inte redan har ett Hitachi-batteri.

  • Rymlig behållare
  • Klarar våtdammsugning
  • Lång batteritid
  • Batteri och laddare säljs separat
88

Källor

Home Fixated - november 2013
Experttest av Hitachi R18SDSL