Test: Honda Miimo 3000 - Bra räckvidd och vattentålig

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Premium Rek. area: 3 000 m² Maxlutning: 47% Klippbredd: 22 cm Max klipphöjd: 6 cm Min. klipphöjd: 2 cm Vikt: 13,8 kg Ljudnivå: 59 dB Batteritid: 45 min Laddningstid: 50 min Batterityp: Li-Ion Mobilapp: Ja Regnsensor: Nej Längd: 30 mm Bredd: 55 mm Höjd: 71 mm

Honda Miimo 3000 är en robotgräsklippare som borde klara av det mesta du utsätter den för. Rekommenderad area är 3000 m², men den kan täcka upp till 4000 m², vilket borde vara mer än tillräckligt för de flesta husägare. Skulle du ha en tomt med vissa höjdskillnader klarar den här gräsklipparen av att klättra upp för sluttningar som har så brant lutning som 47 procent.

Med den tillhörande mobilappen kan du bland annat justera klipphöjden, schemalägga klippningen och även styra gräsklipparen manuellt, om du så skulle önska. Tyvärr kräver appen bluetooth-anslutning, vilket innebär att du måste vara inom räckvidd för gräsklipparens sändare för att kunna använda appen. Miimo 3000 saknar regnsensor, men den är vattentålig om det är så att regnet skulle börja falla.

Appen har vissa begränsningar

Honda Miimo 3000 får 4 av 5 i betyg av Les Numeriques, som anser att den klipper mycket bra. Testaren är förtjust i det faktum att robotgräsklipparen är lätt att rengöra, då vattentätheten gör det möjligt att spola av den med slang. Han tycker också att klipparen är tystlåten och han anser också att kontrollpanelen är lättanvänd.

Testaren menar dock att smartphonestödet kunde ha varit bättre, med anledning av kravet på bluetooth-anslutning. Vidare anser testaren är den här modellens förmåga att navigera runt i trädgården minskas märkvärt gentemot vissa konkurrenter då det inte finns någon guidekabel till och från laddstationen.

  • Tyst
  • mobilapp
  • bra räckvidd
  • Mobilapp kräver bluetooth-anslutning
  • ingen guidekabel
89

Bästa pris hos:

Källor

PriceRunner Experttester - April 2019
Experttest Honda Miimo 3000

Les Numeriques - juni 2018
Experttest av Honda Miimo 3000