0 100 81 1

Test: Hoover MBC500UV - Ideal för att fräscha upp sängen

Produkt: Handdammsugare Typ: Sladdansluten Dammbehållare: 0,3 liter Ljudnivå: 89 dB Sladdlängd: 5 meter Effekt: 500 W Filter: Tvättbart Vikt: 2,2 kg

Madrasser och soffor är en frodig grogrund för diverse bakterier och mikroskopiska kryp. Hoover MBC500UV är utformad just för att tackla detta problem. Den har en UV-lampa som dödar 99,9% av alla bakterier och är ideal för madrasser, soffor och kuddar.

Dammsugaren har tre olika rengöringslägen och ett cyklonsystem som ger bra sugförmåga och som förhindrar tilltäppning av filtret. Sladden är fem meter lång och dammbehållaren rymmer 0,3 liter. Dammsugaren är tyvärr lite på den tunga sidan, då den väger 2,2 kg.

Måttliga betyg i test

I ett test på Gadgetspeak får dammsugaren betyget 3 av 5. Testaren lyfter bland annat fram dammsugarens antibakteriella egenskaper och längden på sladden, vilken han bedömer som fullt tillräcklig för de flesta sängar.

MBC500UV får höga betyg för dess funktioner, men mer måttliga betyg på prestanda, värde, användarvänlighet och design. Testaren anmärker bland annat på att dammsugaren hade svårt att suga upp all smuts ur eventuella veck och springor i madrasser.

  • Dödar bakterier
  • Bra längd på sladd
  • Tung
  • Något snål dammbehållare
  • Bäst lämpad för mjuka underlag
81

Källor

Gadgetspeak - may 2016
Experttest av Hoover MBC500UV