0 100 87 1

Test: Husqvarna Automower 105 - Borde inte störa grannarna

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Budget Rek. area: 600 m² Maxlutning: 25% Klippbredd: 17 cm Max klipphöjd: 5 cm Min. klipphöjd: 2 cm Vikt: 6,5 kg Ljudnivå: 61 dB Batteritid: 65 min Laddningstid: 50 min Batterityp: Li-Ion Mobilapp: Nej Regnsensor: Nej Längd: 25 cm Bredd: 39 cm Höjd: 55 cm

Med en rekommenderad tomtarea på 600 m² är det här en gräsklippare som är bäst lämpad för mindre trädgårdar. För att maximera användandet kan du dock ställa in två olika startpunkter på guidekabeln, så att klipparen inte nödvändigtvis behöver börja klippa vid laddstationen varje gång.

En inbyggd lyftsensor gör att knivarna stannar automatiskt om klipparen lyfts upp från marken. Den har också ett inbyggt stöldlarm och om den råkar hamna upp och ner så larmar den för att påkalla din uppmärksamhet. Den är förhållandevis tystlåten under klippning med en ljudnivå på 61 dB och den väger inte mer än 6,5 kg, vilket gör den lätt att flytta.

Tyst, men har svårt med blött gräs

Råd & Rön ger den här modellen medelhöga betyg. De ger den pluspoäng bland annat för att den är väldigt tystlåten och för energiförbrukningen. Betygen blir höga även på förmågan att klippa i sluttningar och för säkerhetsfunktionerna.

Dock anser Råd & Rön att klippningen inte alltid är den bästa. De ger direkt låga betyg för klippning av blött och långt gräs, samt för prestandan på ojämnare underlag. Omdömena blir inte mer än godkända vad gäller hur gräsmattan ser ut efter klippning och hur jämnt klippt gräset blir.

  • Tyst
  • Lyftsensor
  • Stöldlarm
  • Ingen mobilapp
  • Ingen regnsensor
  • Låga testbetyg på blött gräs
87

Källor

PriceRunner Experttester - April 2019
Experttest Husqvarna Automower 105

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 30 robotgräsklippare