0 100 92 1

Test: Husqvarna Automower 315 - Bäst i test

Inte så lätt att stjäla

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Mellan Rek. area: 1 500 m² Maxlutning: 40% Klippbredd: 22 cm Max klipphöjd: 6 cm Min. klipphöjd: 2 cm Vikt: 9 kg Ljudnivå: 60 dB Batteritid: 70 min Laddningstid: 60 min Batterityp: Li-On Mobilapp: Ja Regnsensor: Nej Längd: 25 mm Bredd: 51 mm Höjd: 63 mm

Om du har en eller annan sluttning på tomten så borde det inte vara något problem för Husqvarna 315, som klarar av att köra i en lutning på upp till 40%. Den saknar regnsensor, men den klarar av att köra i regnet. Dock rekommenderar inte Husqvarna att man låter den klippa om det är väldigt blött i gräset.

För att göra den mindre stöldbegärlig har den både pinkodslås och stöldlarm, vilket börjar tjuta om gräsklipparen flyttas från tomten. Skulle den ändå bli stulen går det att se i appen var den befinner sig. Appen kan även användas till att exempelvis schemalägga klippning och se hur den har kört under klippning.

Mycket bra på att ta sig fram i terräng
Automower 315 får bra betyg i ett test hos PriceRunner och är i sin prisklass endast överträffad av syskonet Automower 310. Testaren berömmer den bland annat för dess utmärkta terrängegenskaper och för att det medföljer en guidekabel som hjälper roboten hitta hem igen utan att behöva följa begränsningsslingan. Den beskrivs också som driftsäker, tyst och stark.

Betyget dras ner något av att karossen upplevs som lättrepad. Testaren menar också att det hade varit att föredra att roboten hade möjlighet till wifi-anslutning, då den i nuvarande utformning kräver att du är tillräckligt nära roboten för att kunna ansluta med bluetooth när du vill använda appen.

  • Mobilapp
  • Mycket goda terrängegenskaper
  • Klipper bra
  • Ingen regnsensor
  • Inget wifi-stöd
  • Lättrepad
92

Källor

PriceRunner – april 2020
Experttest av 25 robotgräsklippare