0 100 95 1

Test: Husqvarna Automower 430X - Bästa premiumrobotgräsklippare

Styr med din smarta klocka

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Premium Rek. area: 3 200 m² Maxlutning: 45% Klippbredd: 24 cm Max klipphöjd: 6 cm Min. klipphöjd: 2 cm Vikt: 13 kg Ljudnivå: 58 dB Batteritid: 65 min Laddningstid: 50 min Batterityp: Li-Ion Mobilapp: Ja Regnsensor: Nej Längd: 31 cm Bredd: 56 cm Höjd: 72 cm

Automower 430X är utrustad med GPS-mottagare, vilket gör att den kan kartlägga din gräsmatta och själv hålla koll på var den har och inte har klippt. Inställningar och justeringar på gräsklipparen kan du antingen göra på den inbyggda kontrollpanelen eller via en mobilapp, som också finns för Apple Watch. Den är i övrigt utrustad med både pinkodslås och stöldskyddslarm.

Rekommenderad area är 3200 m² och den klarar av en lutning på 45 grader. Det är en tystlåten maskin, med en ljudnivå på endast 58 decibel. I likhet med andra robotgräsklippare från Husqvarna har Automower 430X ingen regnsensor, men den tål att köras i regnet.

Inga problem att hitta tillbaka

När batteriet börjar ta slut har Automower 430X tre olika sätt att hitta tillbaka till laddstationen. Laddstationen skickar ut en radiosignal som gräsklipparen kan snappa upp om den är tillräckligt nära. Den kan även följa antingen guidekabeln eller begränsningskabeln.

Den här gräsklipparen får högsta möjliga betyg av Aftonbladet i deras test av sju olika robotgräsklippare. Testaren beskriver den som den bästa gräsklipparen i testet, även om han har betänkligheter om priset. Han har i övrigt inget att anmärka på, då klipparen har fungerat problemfritt och startar utan problem efter en vinterförvaring.

Den här gräsklipparen blir vår testvinnare i premiumklassen.

  • Mobilapp
  • Klarar branta sluttningar
  • Tyst
  • Ingen regnsensor
95

Källor

PriceRunner Experttester - April 2019
Experttest Husqvarna Automower 430X

Aftonbladet - juni 2017
Experttest av sju robotgräsklippare