Test: Husqvarna Automower 450X - Husqvarnas flaggskeppsmodell

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Premium Rek. area: 5 000 m² Maxlutning: 45% Klippbredd: 24 cm Max klipphöjd: 6 cm Min. klipphöjd: 2 cm Vikt: 13,9 kg Ljudnivå: 59 dB Batteritid: 270 min Laddningstid: 50 min Batterityp: Li-Ion Mobilapp: Ja Regnsensor: Nej Längd: 31 cm Bredd: 65 cm Höjd: 72 cm

Husqvarna Automower 450X är en robotgräsklippare som passar bra för dig som har större tomt än genomsnittet. Den har en imponerande räckvidd på upp till hela 5000 m², vilket är möjligt genom en fantastisk batteritid på fyra och en halv timme. När batteriet väl tar slut är det fulladdat igen på bara 50 minuter.

Även branta backar är ett mindre problem för Automower 450X, då den klarar av en lutning på 45 grader. Den har inbyggd GPS och ultraljudssensorer för att underlätta navigeringen. Husqvarnas mobilapp låter dig göra en rad inställningar på gräsklipparen, och den fungerar inte bara på iPhone och Android, utan även på Apples smarta klocka Apple Watch.

Mycket bra, men dyr produkt

Den här gräsklipparen får höga betyg av M3. Testaren är bland annat mycket nöjd med klippresultatet och hur bra gräsklipparen tar sig fram. Han är också väldigt imponerad av Husqvarnas mobilapp, som han tycker fungerar alldeles utmärkt, bortsett från att den vid ett tillfälle inte kunde ansluta till gräsklipparen.

Testaren har egentligen ingenting att anmärka på med den här gräsklipparen, dock hymlar han inte om det höga priset. Han menar samtidigt att det är en riktigt bra premiumprodukt du får för pengarna.

  • Mobilapp
  • Utmärkt räckvidd
  • Klarar branta sluttningar
  • Ingen regnsensor
  • Dyr
94

Källor

PriceRunner Experttester - April 2019
Experttest Husqvarna Automower 450X

M3 - juni 2016
Experttest av Husqvarna Automower 450X