0 100 92 1

Test: Husqvarna PW 235 - Kompetent högtryckstvätt med lång slang och bra vattentryck

Slanglängd: 8 m Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Budget Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 135 bar Slanglängd (meter): 8 Effekt: 1,8 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 520 liter/timme Vikt: 9,6 kg

Det här är en högtrycktvätt som bjuder på en god effekt (1,8 kW) och ett bra vattentryck (135 bar), vilket gör den till en kompetent maskin. Vattentemperaturen blir dock inte högre än 40 grader, så den klarar inte av riktigt alla typer av smuts, men det är inte ovanligt för en högtryckstvätt i den här prisklassen.

Slangen är bra tilltagen, hela åtta meter lång, så du bör ha gott om svängrum. Sett till tillbehören är den ganska sparsmakad (även det inte ovanligt för prisklassen), men du får ändå med en skumspruta, ett roterande munstycke och ett vanligt jetmunstycke.

Lätt att flytta runt på

Husqvarna PW 235 får goda testbetyg och utses till bästa billiga högtryckstvätt i ett test på PriceRunner. Testaren berömmer den för att den har en fullt godkänd prestanda och för den långa slangen. Testaren menar vidare att maskinen är lätt att flytta runt på.

Vidare menar testaren att montaget är förhållandevis enkelt avklarat, förutom att du själv behöver rulla upp slangen på slangvindan i samband med montaget. Just detta moment är också undermåligt beskrivet i manualen. Ljudprofilen på den här maskinen beskrivs som ettrig.

  • Bra prestanda
  • Lång slang
  • Lätt att flytta på
  • Otydliga instruktioner i manualen för vissa moment
  • Ettrig ljudprofil
92