0 100 90 1

Test: Husqvarna PW 360 - En lättanvänd högtryckstvätt med god effekt

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Mellan Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 160 bar Slanglängd (meter): 10 Effekt: 2,3 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 500 liter/timme Vikt: 20,8 kg

Handtaget på Husqvarna PW 360 är ergonomiskt utformat och avtryckarens aktivering justeras automatiskt efter dina fingrar, för att användandet av handtaget ska kräva så lite ansträngning som möjligt. Anslutningen för vattenslangen är en typ av snabbkoppling och slangfästet är dessutom roterande, vilket förenklar handhavandet.

I övrigt har den en tio meter lång slang och ett maximalt vattentryck på 160 bar. Maskinen trycker ut hela 500 liter vatten per timme, vilket bidrar till ett bra resultat. Det är inte den lättaste maskinen på marknaden, den väger nästan 21 kilo, vilket är tyngre än vissa konkurrerande modeller.

husqvarna pw360 hogtryckstvatt bast i test

En högre maxtemperatur hade varit önskvärt

PriceRunner har testat den här högtryckstvätten och utser den till bäst i test bland tio olika modeller av högtryckstvätt. Den får beröm för sin goda effekt och för att den är lättförflyttad. Slangen beskrivs som lång och följsam och maskinen får också plus i kanten för smart upphängning för strömsladden.

Det enda som testaren reagerar negativt på är att maxtemperaturen är 40 grader, då en högre temperatur hade gjort det enklare att få bort vissa typer av smuts, så som olja.

  • Bra effekt
  • Lång slang
  • Upphängning för strömsladden
  • En testare menar att en högre maxtemperatur hade varit praktiskt
90

Bra pris hos:

Källor

PriceRunner - mars 2019
Experttest av 10 högtryckstvättar