0 100 92 1

Test: Husqvarna ST 224 - Bästa mellanklassnöslunga

För dig som fryser om händerna

Produkt: Snöslunga Prisklass: Mellan Typ: Tvåstegs Arbetsbredd: 61 cm Arbetshöjd: 58 cm Drivkälla: Bensin Effekt: 4.7 Elstart: Ja Handtagsvärme: Ja Kastlängd: 10 meter

För att göra snöröjningen lite mer angenäm har Husqvarna ST 224 både elstart och uppvärmt handtag. Kastlängden är bra, 10 meter, och både arbetsbredden och arbetshöjden är bra, 61 respektive 58 centimeter.

Maskinens så kallade släpskor är justerbara beroende på hur nära marken du vill att den ska ta. Detta är praktiskt på grusiga underlag för att undvika att maskinen suger in grus i intaget. ST 224 har också en del andra praktiska funktioner, såsom i höjdled justerbart handtag och inbyggda strålkastare.

Bra för plogvallarna

I Aftonbladets snöslungetest har den här modellen testats av två olika testare, med förhållandevis höga betyg från båda. Den får bland annat beröm för sin goda prestanda och goda drivning och beskrivs som en bra maskin för att exempelvis röja undan plogvallar.

Dock beskrivs proceduren för att svänga med snöslungan som lite komplicerad, då det kräver att man frikopplar hjulen med två separata handtag. Den ena testaren upplever den som klumpigare än andra modeller i testet och den andra önskar att det hade funnits mer än en backväxel, samtidigt som han anser att den är för snabb på första framåtväxeln.

Den här snöslungan blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Inbyggda strålkastare
  • Uppvärmt handtag
  • Bra arbetsbredd
  • Upplevs som komplicerad att svänga med
92

Källor

Aftonbladet - januari 2018
Experttest av tio snöslungor