Test: Jaybird X3 - Utmärkta för träningen

Produkt: Hörlurar Kategori: In-ear Känslighet: 96 dB/mW Frekvensomgång min/max: 20/20 000 Hz Trådlös räckvidd: 10 meter Mikrofon: Ja Pause/play: Ja Volymkontroll: Ja Batteritid: 8 timmar Laddningstid: 2,5 timme

Jaybird X3 riktar sig främst till den som behöver trådlösa in-ear-hörlurar att använda i samband med sin träning. Träningshörlurarna är svett- och vattentåliga och har utbytbara delar för att sitta bättre på just dina öron när du löptränar eller annat. Åtta timmars batteritid bör räcka under merparten, om inte hela, veckans träning.

Hörlurarna har givetvis kontroller för pause/play, svara/lägg på och volym, så att du inte behöver krångla med att ta fram mobilen under träningen. Det finns en tillhörande mobilapp där du kan göra ljudinställningar på hörlurarna och även ta del av andras inställningar. Det går också att dela spellistor med andra.

Passformen går att skräddarsy

M3 har testat åtta olika modeller av hörlurar som är lämpade för träning, och Jaybird X3 hamnar på delad förstaplats. Den får mycket beröm för att det medföljer ett flertal pluggar och ”vingar”, som gör att passformen går att skräddarsy på ett bra sätt. Ljudet får också plus, liksom appen som beskrivs som snygg och lätt att använda.

Jaybird X3 får dock viss kritik för hur den laddas. Istället för att ansluta en USB-sladd direkt i hörlurarna måste man ansluta en separat dongel, i vilken man sedan kopplar in laddsladden. M3 menar på att dongeln är en pryl som obönhörligen kommer tappas bort så småningom. De tycker också att mikrofonen inte är den bästa.

De här hörlurarna blir vår testvinnare i den här kategorin.

  • Bra ljud
  • Flera medföljande utbytesdelar
  • Mobilapp
  • Krånglig laddning
91