0 100 89 1

Test: JBL Boombox - Kraftpaketens tungviktare

Produkt: Bluetooth-högtalare Prisklass: Premium Mikrofon: Ja Vatten/dammtålig: Ja Trådlös anslutning: Bluetooth Räckvidd: 9 meter AUX-ingång: Ja Batteritid: 24 timmar Laddningstid: 6,5 timme Vikt: 5 250 g

Det går inte att sticka under sticka under stol med att JBL Boombox är en stor, tung högtalare. Den är en halvmeter lång och väger hela 5,25 kilo. Handtaget på ovansidan för nästan tankarna till 80- och 90-talets bergsprängare. Den är heller inte den billigaste högtalaren på marknaden. Men det är ett riktigt kraftpaket man får för pengarna.

Batteriet räcker i hela 24 timmar och kan ladda två mobiler på samma gång. Med JBL Connect+ kan du koppla ihop den med upp till 100 andra JBL-enheter. Den har två olika ljudlägen, för inomhus- och utomhusbruk. Utomhusläget har mer bas, då basen ofta kan försvinna vid uppspelning av musik utomhus.

Höga testbetyg

M3 ger mycket beröm till JBL Boombox. De beskriver ljudet som mycket bra och ljudnivån som hög. Vid ett ljudtest upplever de aldrig att ljudet slår över, ens på de högre volymerna. Den långa batteritiden får också plus i kanten, liksom designen.

Det enda M3 har att anmärka på är att det finns få valmöjligheter vad gäller inställningar på ljudet, vilka är begränsade till ovan nämnda inomhus- och utomhuslägen. Den tillhörande mobilappen bjuder inte heller på några inställningar utöver dessa. M3 är också av åsikten att Boombox är något dyr.

  • Mycket bra ljud
  • Lång batteritid
  • Fungerar som powerbank
  • Tung
  • Dyr
  • Få ljudinställningar
89

Källor

M3 - oktober 2017
Experttest av JBL Boombox