0 100 91 1

Test: JBL Charge 3 - Bäst i test

Har stöd för högtalarsystem

Produkt: Bluetooth-högtalare Prisklass: Mellan Mikrofon: Ja Vatten/dammtålig: Ja Trådlös anslutning: Bluetooth Räckvidd: 25 meter AUX-ingång: Ja Batteritid: 4,5 timme Laddningstid: 20 timmar Vikt: 800 g

Batteritiden på JBL Charge 3 är mycket bra, upp till 20 timmar, men den kan utöver det även fungera som en powerbank för att ladda din mobiltelefon. I likhet med många av JBL:s modeller är den vattentät, och den har en räckvidd på upp till 25 meter, vilket är användbart om du till exempel är utomhus.

En praktisk funktion är det som kallas JBL Connect. Med en tillhörande mobilapp kan du koppla ihop flera JBL-högtalare (förutsatt att de har stöd för Connect, så klart) och skapa ett multi room-system eller använda två högtalare för att få stereoljud. Upp till tre enheter kan vara anslutna samtidigt och turas om att välja låt.

Är placeringen av baselementen genomtänkt?

Charge 3 får 9 av 10 i betyg av M3. De är väldigt imponerade över ljudet i högtalaren och anser att basåtergivningen är mycket bra, liksom utformningen på högtalaren. Vattentätheten får den också plus för, liksom JBL Connect-funktionen.

Även om testaren gillar hur högtalaren är utformad så har han vissa betänkligheter kring placering av baselementen. Dessa sitter placerade på kortsidorna, relativt oskyddat, och testaren frågar sig om det inte finns viss risk för att dessa skadas. Han gillar heller inte att den här upplagan av JBL Charge inte har någon knapp för att byta låt.

Den här en väldigt bra bluetooth-högtalare och den blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Bra batteritid
  • Går att koppla ihop med andra högtalare
  • Vattentät
  • Saknar knapp för att byta låt
  • tveksam placering av baselement
91

Bra pris hos:

Källor

M3 - maj 2016
Experttest av JBL Charge 3