0 100 94 1

Test: Kärcher K4 Full Control - Bästa billiga högtryckstvätt

Enkelt att fylla på rengöringsmedel

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Budget Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 130 bar Slanglängd (meter): 6 Effekt: 1,8 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 420 liter/timme Vikt: 11,4 kg

Kärcher K4 Full Control är en praktisk högtryckstvätt på det sättet att den har en enkel process för att applicera rengöringsmedel. Den har ingen inbyggd behållare, men den är byggd på det sättet att det går att sätta i en hel flaska av Kärchers rengöringsmedel direkt i maskinen. Detta är en praktisk lösning, då det är en enkel process att bara sätta i en ny flaska när medlet tar slut.

Spolröret har ett munstycke med tre olika tryckinställningar och en inställning för applicering av rengöringsmedel. Handtaget har en digital display som visar vilken inställning du för närvarande använder. Du väljer inställning genom att vrida på munstycket. Maskinen har ett teleskophandtag som också är helt fällbart för att underlätta förvaring.

Rengör bra och inte särskilt högljudd

Kärcher K4 Full Control får höga betyg av Good Housekeeping. De bedömer den som tystare än de flesta andra högtryckstvättar, och överlag presterar den bra i alla deras tester. De tyckte att den var bra på att rengöra tegel och utemöbler, och de upplever den också som behändig då maskinen har inbyggd förvaring för tillbehören och för att handtaget är fällbart.

Å andra sidan så är det här inte den mest lättviktiga högtryckstvätten på marknaden, och Good Housekeeping ger den minus i kanten för att den är något tung att släpa runt på. De menar också att handtaget inte är särskilt intuitivt att använda och att det kan vara svårt att byta inställning på munstycket.

Den här högtryckstvätten blir vår testvinnare i budgetprisklassen.

  • Digital display
  • Smart lösning för rengöringsmedel
  • Fällbart handtag
  • Tung
94

Källor

Råd & Rön - mars 2017
Experttest av 13 högtryckstvättar

Good Housekeeping - juli 2016
Experttest av Kärcher K4 Full Control

Which? - maj 2017
Experttest av Kärcher K4 Full Control