0 100 94 1

Test: Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home - Bäst i test

En enkel sak att fylla på rengöringsmedel

Prisklass: Mellan Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 145 bar Slanglängd (meter): 8 Effekt: 2,1 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 500 liter/timme Vikt: 13,1 kg

Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home använder, liksom flera andra modeller från Kärcher, ett så kallat full Control Plus-handtag som låter dig ändra inställningar på strålen och även slå av och på applicering av rengöringsmedel. Med rengöringsmedlet fungerar det för övrigt så att hela flaskan sätts i maskinen och det är sedan bara att byta ut den till en ny när den är slut.

Sett till tillbehören så ingår det även ett terrassmunstycke när du köper den här högtryckstvätten. Detta är väl värt att notera, då det inte är helt självklart för högtryckstvättar i den här prisklassen att ett sådant ingår. Ett klart plus om du exempelvis har en stor altan eller trall på balkongen som du vill kunna göra ordentligt rent!

Kan upplevas som tung

K5 Premium Full Control Plus Home har testats av Good Housekeeping, och de ger den goda betyg. Den får bland annat mycket beröm för att kontrollerna på handtaget är lätta att hantera och för att slutresultatet blir väldigt bra. Testaren tycker också att maskinen är enkel att manövrera och att slangen har en godkänd längd.

På minussidan så anser testaren att maskinen är något besvärlig att montera ihop, och den beskrivs också som något tung och skrymmande. Testaren vittnar också om att det fanns viss ingrodd smuts på en bil som maskinen inte klarade av att tvätta bort.

  • Terrassmunstycke ingår
  • Kontroller på handtaget
  • Tvättar bra
  • Upplevs som något skrymmande och tung
  • Montaget kunde ha varit enklare
94

Källor

Good Housekeeping – april 2018
Experttest av Kärcher K5 Premium Full Control Plus Home