0 100 94 1

Test: Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home - Bästa högtryckstvätt premium

Kraftfull maskin med lättanvända reglage

Prisklass: Premium Kraftkälla: Eldriven Max tryck: 180 bar Slanglängd (meter): 10 Effekt: 2,8 kW Vattentemperatur: 60° Vattenförbrukning: 550 liter/timme Vikt: 18,4 kg

I likhet med vissa andra högtryckstvättar från Kärcher har den här modellen ett så kallat 3-i-1-spolrör som kan ställas in på flera olika sätt. Utöver vanlig högtrycksstråle kan den ställas in på roterande stråle och applicering av rengöringsmedel. Vattentrycket går att reglera med knappar på handtaget.

Utöver det spolröret följer det också med ett terrassmunstycke. Maximalt vattentryck är utmärkta 180 bar, och med en temperatur på varmvattnet på 60 grader bör maskinen klara av att hantera de flesta sorters smuts. Det är även en förhållandevis lätt maskin med en vikt på 18,4 kg.

Klarar av det allra mesta
Den här högtryckstvätten får 79 av 100 i betyg av Good Housekeeping, som menar att det är en kraftfull maskin som klarar av det mesta den tar sig an. Den får plus i kanten för att det följer med ett terrassmunstycke och testaren gillar displayen och reglagen på handtaget.

Dock är testaren inte helt överens med terrassmunstycket och menar att det är lite svåranvänt. Instruktionerna för montaget av maskinen beskrivs också som något komplicerade, och testaren menar också att maskinen är ganska tung.

  • Tryckreglage på handtaget
  • Digital display
  • Mångsidigt munstycke
  • Något tung
  • Svåranvänt terrassmunstycke
94

Källor

Good Housekeeping – juli 2019
Experttest av Kärcher K7 Premium Full Control Plus Home