0 100 90 1

Test: Klippo Excellent - Välbyggd kvalitetsmaskin

Kraftkälla: Bensin Klippyta: 2 500 m² Motoreffekt: 2.4 kW Klippbredd: 48 cm Vikt: 29 kg Ljudnivå: 93 dB Uppsamlare: Nej Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 6 cm Antal höjdlägen: 6 st

Klippo är kända för att bygga kvalitativa gräsklippare med mycket god hållbarhet och de känns lätt igen med sina gula, röda och svarta färger. Excellent har en bra klippbredd på 48 cm och hanterar gräset genom så kallad bioklippning, där gräset finstrimlas och strös över gräsmattan.

Som mest ska Excellent kunna klippa en gräsmatta på 2500 m² på en tank bensin, vilket är en imponerande siffra. Den här modellen är tyvärr inte självgående, men samtidigt så väger den mindre än vissa konkurrenter. Ljudnivån ligger på 93 decibel, vilket inte direkt är knäpptyst, men det är heller inget ovanligt för en bensingräsklippare.

Mycket välfungerande, men något tung att hantera

Klippo Excellent utnämns till bäst i test av PriceRunner i deras stora test av 26 olika gräsklippare. Den får mycket beröm för sin mycket goda prestanda och byggkvalitet, och för att den är lättkörd och genomtänkt i sin konstruktion.

Testaren har inte mycket att anmärka på, dock upplevs spaken för att justera klipphöjden som något trög och vikten på gräsklipparen gör den är något otymplig om du till exempel behöver lyfta in den i ett förråd. Avsaknaden av drivning på hjulen drar också ner betyget något.

  • Mycket god byggkvalitet
  • Bra prestanda
  • Lättkörd
  • Tung
  • Ingen drivning på hjulen
90