Test: Landmann Avalon PTS+ 3.1 - Gedigen kvalitetsgrill

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Premium Typ: Vagn/stativ Antal huvudbrännare: 3 Huvudbrännareeffekt: 16 kW Antal sidobrännare: 1 Typ av tändning: Elektrisk Bredd grillyta: 53 cm Djup grillyta: 51,5 cm Sidobord: Ja, fast Termometer: Ja

Locket på den här grillen är värmeisolerat, har inbyggd termometer och gavlar av formgjuten aluminium. Övriga delar av grillen är tillverkade av rostfria material. Grillgallret är tvådelat och gjort av emaljhärdat gjutjärn. Grillen är utrustad med tre huvudbrännare och en sidobrännare.

Det finns två sidobord och ett förvaringsskåp. Sidoborden är utrustade med redskapskrokar och skåpet har självstängande dörr. Grillen har hjul för att den ska vara enkel att flytta. Den har också Landmanns PTS-system (Power Thermal Spreading) för bästa värmefördelning. Vidare har den ett system för fettuppsamling som ska förenkla rengöringen.

Bra grill, men svår att montera

Betyget på den här grillen från M3 är mycket högt. De berömmer den för dess mycket goda byggkvalitet (även om de påpekar att den också är mycket tung), för den jämna värmefördelningen och för att den är av bra storlek. Plus i kanten också för praktisk upphängning för redskap och pappersrullar, till exempel.

Det enda stora minuset som M3 lyfter är att monteringen av den här grillen tar sin lilla tid. De menar att det krävs viss händighet för att klara av den, och en sak som inte underlättar är att vissa skruvar inte går att dra i med skruvdragare utan måste istället dras för hand.

  • Hög byggkvalitet
  • Bra värmefördelning
  • Praktisk upphängning
  • Monteringen kunde ha varit enklare
95

Källor

M3 - maj 2019
Experttest av 8 gasolgrillar