0 100 91 1

Test: Landmann Miton PTS 4.1 - En kompetent grill som är enkel att hålla ren

Prisklass: Mellan Typ: Vagn/stativ Antal huvudbrännare: 4 Huvudbrännareeffekt: 4.2 kW Antal sidobrännare: 1 Typ av tändning: Elektrisk Bredd grillyta: 70 cm Djup grillyta: 46 cm Sidobord: Ja, fast Termometer: Ja

Landmann lyfter fram Miton PTS 4.1 som en grill som är påkostad samtidigt som den är rimligt prissatt. PTS står för Power Thermal Spreading-System, vilket är ett system som syftar till att åstadkomma en jämnare värmespridning över grillytan och som återfinns på flera av Landmanns modeller.

Grillgallret är tillverkat i gjutjärn, och under locket finns en värmehållningshylla. Perfekt om du grillar större mängder mat! Det finns även en sidobrännare och tändningen är elektrisk, vilket är att förvänta sig av en modell i den här prisklassen. Andra bekvämligheter inkluderar en inbyggd termometer i locket och ett förvaringsskåp undertill.

Lätt att rengöra, men förbrukar mycket gasol

Landmann Miton får blygsamma betyg av Testfakta och är faktiskt den modell som får lägst betyg när Testfakta testar sex olika modeller. Det som den får beröm för är att den är enkel att rengöra och säker att hantera, och den får också tämligen goda betyg i kategorin grill- och värmegenskaper.

Däremot så menar testaren att den här grillen har en benägenhet att rosta, och betyget dras ner ytterligare av att gasolåtgången bedöms vara hög.

  • Inbyggd termometer
  • Sidobrännare
  • Lätt att rengöra
  • Har en tendens att rosta
  • Förbrukar mycket gasol
91

Källor

Testfakta – maj 2018
Experttest av sex gasolgrillar