0 100 95 1

Test: LG FH6F9BDS2 - Bästa premiumval

LG spänner musklerna

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Premium Typ: Frontmatad Energiklassning: A Kapacitet: 12 kg Ljudnivå: 52 dB Centrifugshastighet: 1 600 rpm Mått (L): 85 cm Mått (B): 64 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 73 kg

Ytterligare en high-end-modell från LG, och en av de allra dyraste modellerna på marknaden just nu. Det är dock en riktig premiumprodukt man får.

Många av funktionerna känns igen från andra LG-tvättmaskiner, såsom TurboWash för mer ekonomiska tvättprogram, olika inställningar på trumrörelserna och koppling till mobilapp. Det sistnämnda inkluderar med den här modellen inte bara felsökning och nedladdning av ytterligare tvättprogram, utan också fjärrstyrning av maskinen.

Det finns dock några saker som är lite mer vässade gentemot billigare modeller. Energiklassningen ligger på hela 60% under kraven för A+++, och just den här maskinen har en slitstarkare, emaljerad framsida. LG har enligt egen uppgift lyckats kapa några decibel på ljudnivån, men liksom med andra modeller anmärker Råd & Rön på ljudnivån vid centrifugering.

Testarna är imponerade

Trusted Reviews är mäkta imponerade av maskinen och kallar den en av de bästa som finns på marknaden just nu. De är mycket nöjda med tvättresultatet, men anmärker lite att touchfunktionen på displayen inte alltid fungerar så bra som den ska.

En dyr tvättmaskin, men i allra högsta grad en premiumprodukt, och den blir också vår testvinnare i premiumklassen.

  • Mobilstyrning
  • Emaljerad framsida
  • Högsta energiklassning
  • Testare upplever att touchfunktionen inte alltid fungerar så bra
95

Bra pris hos:

Källor

Trusted Reviews - december 2017
Experttest av LG FH6F9BDS2

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 142 tvättmaskiner