Test: Makita PLM5121N2 - Tung men självgående

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Bensin Klippyta: 1 800 m² Motoreffekt: 2.6 kW Klippbredd: 51 cm Vikt: 31 kg Ljudnivå: 95,1 dB Uppsamlare: Nej Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 7 cm Antal höjdlägen: 5 st

Den är förhållandevis tung med en vikt på 31 kg, men den är också självgående, vilket gör den lättare att köra. Klippbredden på 51 cm gör gräsklippningen effektiv. Tyvärr har den här modellen ingen uppsamlare, utan den jobbar istället med så kallad bioklippning, där gräset finstrimlas och strös ut över gräsmattan.

Rekommenderad maximal klippyta är 1800 m², vilket passar bra för små och medelstora trädgårdar. Klipphöjden är justerbar i fem steg och handtaget är även det justerbart i höjdled. Det går också att vika ihop för enklare förvaring.

Lämnar inget snyggt resultat

Which? har både bra och dåliga saker att säga om den här gräsklipparen. De tycker att den jobbar snabbt och hanterar sluttningar och ojämn mark på ett bra sätt. Testaren rapporterar också att gräsklipparen fungerar bra på fuktigt gräs också, även om det avklippta, fuktiga gräset tenderar att fastna i utkastet.

Bioklippningen är en annan sak som Which? inte är helt överens med, då de upplever att gräsklipparen har en ovana att spotta ut det klippta gräset i klumpar på gräsmattan. Under testet hände det också att gräsklipparen hade svårt att hantera långt gräs.

  • Bra klippbredd
  • Bra klippyt
  • Inte så bra på att sprida ut gräset
  • Tung
  • Dyr
86

Bästa pris hos:

Källor

Which? - april 2018
Experttest av Makita PLM5121N2