0 100 93 1

Test: McCulloch M125-85F - Bästa åkgräsklippare mellanklassen

Lätt att montera ihop

Produkt: Åkgräsklippare Kategori: Mellanklassåkgräsklippare Kraftkälla: Bensin Bränsletank: 3.3 liter Bioklippning: Ja Motoreffekt: 6.5 kW Klippbredd: 85 cm Max/min klipphöjd: 7 cm/2.5 cm Växellåda: Hydrostatisk Ljudnivå: 100 dB

Den här åkgräsklipparen är bakhjulsstyrd, har elstart med nyckel och har vinylklätt säte. Den kan hantera det klippta gräset med så kallad bioklippning eller skicka ut det oprocessat genom bakutkastet. Växellådan har tre växlar framåt och en backväxel.

Både klippbredd och klipphöjd är inget ovanligt för åkgräsklippare i den här prisklassen. Klippbredden är 85 cm, och klipphöjden går att variera mellan 2.5 och 7 cm. Ljudnivån är även den inget att anmärka på, den ligger på 100 decibel.

Sitter vissa spakar lite illa till?

Det genomsnittliga kundbetyget på den här gräsklipparen är högt, 4.19 av 5. Kunderna berömmer den bland annat för att manualen är tydlig och för att den lilla montering som krävs är snabbt avklarad. De upplever också att den klipper både bra och snabbt.

Det är dock vissa som upplever att det går alldeles för fort när man backar med klipparen, och att spaken för att starta klippaggregatet är monterad på ett ställe som gör att man lätt kommer åt den när man kliver av.

  • Tydlig manual
  • Hydrostatisk växellåda
  • Bioklippning
  • Vissa reglage upplevs som illa placerade
93