0 100 86 1

Test: Medisana FTC 77030 - Grundläggande i sin funktionalitet

Produkt: Febertermometer Mätområde: Armhåla Minnesfunktion: Ja Antal minnesplatser: 1 Feberlarm: Ja Färdigsignal: Ja Automatisk avstängning: Ja Min. temp: 32° Max. temp.: 42°

Medisana FTC 77030 är en stilrent designad febertermometer som har de flesta funktioner man kan önska av en armhåletermometer. Den kan lagra den senast uppmätta temperaturen, men det är också allt den har att erbjuda i minnesfunktionsväg.

Termometern piper när mätningen är klar, och den piper dessutom några extra gånger om temperaturen är förhöjd. Den kan stänga av sig själv efter användning, men detta tar åtta minuter och Medisana rekommenderar att man stänger av den manuellt om man vill spara batteri. Det medföljer ett litet etui för förvaring.

Kunderna menar att den är långsam
Medisana FTC 77030 har fått medelhöga betyg av kunderna. Bland pluspunkterna finns att den är prisvärd och enkel att använda. Den beskrivs som grundläggande i sin funktionalitet, men att den ändå gör det den ska.

Däremot så är det vissa som tycker att mätningen gärna hade kunnat vara lite snabbare. Bland annat eftersom att det inte är optimalt med rastlösa barn om mätningen tar för lång tid. Det är heller inte alla som är helt övertygade om att den mäter helt rätt. Vissa menar också på att av/på-knappen kan vara lite oresponsiv.

  • Enkel
  • Feberlarm
  • Automatisk avstängning
  • Lång mättid
  • Vissa upplever den som oexakt
86