0 100 92 1

Test: Melitta AromaFresh - En smidig kaffebryggare som gör det enkelt att kalka av

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Mellan Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Ja Integrerad kaffekvarn: Ja Kapacitet: 1,25 liter Effekt: 1 000 W Kanna: Glaskanna

Melitta AromaFresh har ett par praktiska funktioner som gör att du kan skräddarsy smaken på kaffet så att det blir precis som du vill ha det. Den inbyggda kaffekvarnen ger dig stor flexibilitet i vilket kaffe du vill använda, och i samband med själva bryggningen kan du också välja mellan svagt, mellanstarkt eller starkt kaffe. Du kan också dosera i färdigmalet kaffe om du så skulle önska.

För att hjälpa dig hålla maskinen avkalkad kan du dels göra inställningar för vattenhårdhet, och maskinen säger sedan till själv när det är dags att avkalka. Den har även ett inbyggt avkalkningsprogram, så det är bara att dosera avkalkningsmedlet och låta maskinen sköta resten.

Lätt att använda, men inte det mest välsmakande kaffet

Melitta AromaFresh får tämligen höga betyg av Råd & Rön. Den får mycket höga betyg för hur lätt den är att hantera, både sett till bryggningsproceduren och hur lätt den är att rengöra. Värmehållningen på full kanna får också höga betyg.

Testpanelen är desto mindre imponerade av hur bra den är på varmhållning av minsta möjliga mängd kaffe. För energiförbrukningen får den direkt usla betyg, och det är vissa delar av smaken på kaffet som också får låga betyg, såsom syra och beska.

  • Inbyggd kaffekvarn
  • Indikator för avkalkning
  • Automatisk avstängning
  • Lägre effekt än vissa konkurrenter
  • Något dyr
  • Vissa problem med smaken på kaffet
92

Källor

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare