0 100 94 1

Test: Michelin X-Ice North 4 - Bästa vinterdäck

Tätt med dubb

Produkt: Vinterdäck Kategori: Vinterdäck Rullmotstånd: C Våtgrepp: A Ljudnivå: 73 dB

Den fjärde generationen av Michelins X-Ice North har ett specialdesignat däckmönster som gör att däcket har plats för ett större antal dubb än tidigare. Vad gäller själva dubben så är det en helt ny dubb gjord av stål.

X-Ice North 4 har också ett V-format däckmönster med en design speciellt riktad mot evakuering av is- och snöpartiklar. Bland skårorna i gummiklacken, de så kallade sajpningarna, är det 50% fler som är skurna hela vägen ner till botten än tidigare, vilket optimerar prestandan vid vinterförhållanden.

Utmärkta testbetyg

Det här däcket blir testvinnare hos Aftonbladet och tvåa i testet hos Teknikens Värld. I det sistnämnda testet beröms däcket mycket för det höga antalet dubb och den utmärkta prestandan på is. Aftonbladet kallar det för det bästa dubbdäck de någonsin kört på is.

Däremot så menar Aftonbladets testare att däcket bara har medelbra prestanda på våt asfalt och kan tappa greppet fram ibland. En anledning som Teknikens Värld lyfter fram till att däcket inte blir testvinnare är att det inte är bäst på vattenplaningsmomentet.

  • Utmärkt grepp på is och snö
  • Högt antal dubb
  • Medelbra på våt asfalt
94

Bra pris hos:

Källor

Aftonbladet - september 2018
Experttest av 22 vinterdäck

Vi Bilägare & Teknikens Värld - november 2018 (via Expressen)
Experttest av 12 vinterdäck