0 100 87 1

Test: Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine - Massor med effekt för att komma åt djurhåren

Produkt: Dammsugare Typ: Premium Ljudnivå: 76 dB Filter: HEPA HEPA-klass: HEPA 13 Motoreffekt: 1200 W Energiklass: C Sladdlängd: 8,5 m Vikt: 5,4 kg Aktionsradie: 12 m Påsvolym: 4,5 L

Mieles Complete-serie finns i ett otal olika varianter, och Complete C3 Cat&Dog PowerLine har väldigt mycket gemensamt med ”vanliga” Complete C3 PowerLine. Den har effekt som är ställbar i sex steg med knappar på ovansidan av dammsugaren, energiklass C och en aktionsradie på 12 meter.

Det är vad gäller effekten som dammsugarna skiljer sig åt. Där Complete C3 har en motoreffekt på 890 watt har Cat&Dog en effekt på hela 1200 watt. Detta är en naturlig följd av fokuset på djurhår, som generellt sett är svårare att dammsuga upp ur till exempel mattor och därför kräver en högre effekt.

Det medföljer också ett speciellt munstycke just för djurhåret, med en så kallad turboborste för att effektivare kunna plocka upp djurhår ur mattor. Cat&Dog har också ett Active AirClean-filter för att bättre absorbera dofter från djur och som dessutom sprider en svagt parfymerad doft.

Klarar djurhår med bravur

Trusted Reviews ger den här dammsugaren höga betyg. De tycker att städresultatet blir mycket bra och är väldigt nöjda med turbomunstycket, som de tycker gör ett mycket bra jobb på mattor. De bedömer också det vanliga munstyckets städförmåga på hårda golv som utmärkt.

Det enda de har att anmärka på är att de upplever sladden som något kort, dock anser de att aktionsradien på det hela är fullt godkänd. De försökte städa i trappa med turbomunstycket, men insåg att det var för stort för att komma åt i vissa trängre utrymmen.

  • Utmärkt på att städa upp djurhår
  • Ställbar effekt
  • Bra luftfilter
  • Låg energiklass
87

Källor

Trusted Reviews - april 2017
Experttest av Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine