0 100 82 1

Test: Miele Complete C3 PowerLine - Välbyggd och med god luftrening

Produkt: Dammsugare Typ: Mellan Ljudnivå: 77 dB Filter: HEPA HEPA-klass: HEPA 13 Motoreffekt: 890 W Energiklass: C Sladdlängd: 8,5 m Vikt: 5,4 kg Aktionsradie: 12 m Påsvolym: 4,5 L

Complete C3 PowerLine från tyska Miele är en dammsugare som levererar det mesta du behöver av en dammsugare, utan att bjuda på några extravaganser. Designen är enkel men rättfram, med ett hölje i plast, reglage för effekt ovanpå själva dammsugaren, teleskopskaft och ett munstycke med reglage för dammsugning på matta eller hårt golv.

Runt om dammsugaren finns en list av syntetmaterial som skyddar både dammsugaren och möbler från skada i händelse av sammanstötning. Dammsugaren har ett inbyggt överhettningsskydd och kan filtrera bort 99,9% av alla partiklar. Utöver standardmunstycket medföljer ett möbelmunstycke, ett fogmunstycke och en sugpensel. 12 meter aktionsradie innebär att du kan dammsuga upp till 500 kvadratmeter utan att byta eluttag.

Energiklassningen drar ner betyget

Råd & Rön ger Complete C3 PowerLine betyget 69 av 100. De ger dammsugaren synnerligen höga betyg på hållbarhet och på antal partiklar, där de har uppmätt att luftfiltret endast lämnade kvar 0,004% av alla partiklar. Dammupptagningen på matta och städning av djurhår får även det goda omdömen, även om själva processen att dammsuga mattor får låga betyg.

Energiklassningen är en sak som Råd & Rön anmärker på, och även ljudnivån som hamnar i mitten på betygsskalan. Dammupptagningen mot väggar och andra fasta föremål får också tämligen låga betyg, liksom dammsugning av trappor och proceduren att byta filter.

  • Bra aktionsradie
  • Bra dammupptagning på mattor
  • Bra luftfiltrering
  • Låg energiklassning
  • Högljudd
  • Krånglig att dammsuga trappor med
82

Källor

Råd & Rön - januari 2019
Experttest av 117 dammsugare