0 100 91 1

Test: Miele Softtronic T8302 - Bästa frånluftstumlare

Välbyggd torktumlare som är enkel att installera

Produkt: Torktumlare Typ: Frånluftstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: C Kapacitet: 6 kg Ljudnivå: 63 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 58 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 45 kg

En av de dyrare frånluftstumlarna på marknaden just nu, men också en av de populäraste. Mieles vitvaror har överlag ett gott rykte och produkternas byggkvalitet är generellt sett god. Miele framhåller själva den emaljerade fronten på maskinen, som ska vara mycket tålig och svår att repa.

Softtronic har uttag för frånluftsslangen både baktill och på sidorna, vilket ger fler placeringsalternativ vid installation. Maskinen har dock bara kapacitet för 6 kg tvätt, vilket kan te sig som snålt då det finns ett gott utbud av tumlare med kapacitet på 7 eller 8 kg.

Användarrecensionerna på den här produkten är generellt sett höga. De flesta upplever den som väldigt enkel att installera och att använda. Överlag är köparna också nöjda med resultatet, även om alla inte upplever att det automatiska programmet torkar riktigt så torrt som man kan önska. Softtronic blir ändå vår testvinnare.

  • Emaljerad front
  • Flera frånluftsanslutningar
  • Låg kapacitet
91

Källor

Bomagasinet - oktober 2018
Test av fem torktumlare