0 100 94 1

Test: Miele TCE530 WP ActivePlus - Bästa värmepumpstumlare.

Energieffektiv torktumlare med slitstark front

Typ: Värmepumpstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: A+++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 66 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 64 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 57 kg

Miele TCE530 WP ActivePlus har flera funktioner som gör handhavandet lite enklare för dig. Exempelvis har den ett luddfilter som du enkelt tar ur på framsidan av maskinen, och den har även en upplyst trumma. Precis som med många andra moderna torktumlare har du möjlighet att senarelägga starten på torkprogrammet.

Flera av Mieles modeller har en emaljerad front, och TCE530 WP är inget undantag. Fronten är tänkt att vara slitstarkare och svårare att repa. Maskinen har en slang för att tömma kondensvattnet, men du kan även tömma behållaren manuellt om du så skulle önska. Den här modellen har stöd för Mieles system med doftpatroner, som ger dina kläder en fräsch doft efter torkning.

Torkar bra, men är kanske något högljudd

Den här torktumlaren får hyggligt höga betyg av Råd & Rön. Den får höga betyg framförallt för hur effektiv kondensorn är och hur energieffektiv den är. Överlag får torkresultatet goda betyg, dock med något lägre betyg för jämnheten i torkresultatet på bomullsplagg.

Något som inte imponerar på Råd & Rön särskilt mycket är torktiden, som uppmäts till mellan 1,5 och 2,5 timme beroende på typ av plagg. Hur skrynkliga plaggen blir och ljudnivån på tumlaren drar också ner betyget.

  • Högsta energiklassning
  • Bra torkresultat
  • Belysning i trumman
  • Något långa torktider
  • Bedöms vara högljudd
94

Källor

Råd & Rön - september 2019
Experttest av 30 torktumlare