Test: Miele TDA150 C - Praktisk maskin som kunde varit energisnålare

Produkt: Torktumlare Typ: Kondenstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: B Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 63 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 58 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 50 kg

Miele TDA150 C får överlag goda betyg, men är ingen vacker maskin att titta på. Den har en enkel design, med en fyrkantig lucka utan glasruta. Den har i likhet med många andra tumlare en ratt för att välja program, och den har även en digital display.

En sak som drar ner betyget är att TDA150 endast har energiklassning B, vilket är anmärkningsvärt då många torktumlare idag har A eller högre, och kondenstumlare är generellt sett inte lika energikrävande som till exempel en frånluftstumlare.

Den här maskinen har elektronisk fuktavkänning och möjlighet att sätta en fördröjning på torkningen upp till 24 timmar, vilket är praktiskt om man till exempel vill köra maskinen medan man är på jobbet och vill ha den klar så nära när man kommer hem som möjligt.

TDA150 har möjlighet att tömma vattnet med slang, vilket är behändigt om du inte vill behöva tömma behållaren själv. Råd & Rön ger den låga betyg på torkningen, bland annat för hur skrynklig tvätten blir och hur den hanterar bomullsplagg.

  • Tömning med slang
  • Fördröjning
  • Låg energiklassning
77

Källor

Råd & Rön - september 2018
Experttest av 30 torktumlare