0 100 90 1

Test: Miele WSA023 - Skonsam trumma för att minimera slitage

Produkt: Tvättmaskin Prisklass: Mellan Typ: Frontmatad Energiklassning: B Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 74 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 85 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 80 kg

Om du vill göra användandet av tvättmaskinen så effektivt som möjligt så kanske du skulle ha nytta av Mieles CapDosing-system. Det är kapslar framtagna speciellt för Mieles tvättmaskiner som doserar tvätt- och sköljmedel helt perfekt varje gång. Du lägger bara i en kapsel i tvättmedelsfacket och startar programmet.

I övrigt så har maskinen en trumma som har en så kallad bikakestruktur, vilken syftar till att minimera slitaget på kläderna. Maskinen justerar också mängd vatten helt automatiskt efter mängd tvätt.

Om du har några plagg som inte är överdrivet smutsiga men som ändå behöver en uppfräschning så finns ett tjugo minuter långt program för just det ändamålet. Det finns också speciall program för ylle, impregnering och utomhusplagg.

Överlag tystlåten, men inte alltid
Miele WSA023 får förhållandevis högt betyg av Råd & Rön. De ger särskilt höga betyg för ren tvätten blir, både för bomull och syntet på 40 grader. De tycker också att maskinen centrifugerar väldigt bra. Plus i kanten också för låg vattenförbrukning och låg ljudnivå i samband med tvätt.

Däremot så anser Råd & Rön att maskinen inte sköljer ur tvättmedlet särskilt bra, i synnerhet inte med bomullsplagg. Längden på programmen, energiförbrukningen och ljudnivån vid centrifugering drar också ner i betyget.

  • Snabbt uppfräschningsprogram
  • Låg ljudnivå vid tvätt
  • Centrigurerar bra
  • Kunde ha sköljt bättre
  • Övriga program är något långa
  • Högljudd centrifugering
90

Bra pris hos: