0 100 92 1

Test: Mitsubishi MSZ-FH35VEHZ - Bästa billiga luftvärmepump

Känner av var du är

Produkt: Luftvärmepump Prisklass: Budget Energiklass kylning: A+++ Energiklass uppvärmning: A++ SCOP: 4,8 SEER: 8,9 Ljudnivå utomhusdel: 50 dB Ljudnivå inomhusdel: 44 dB Fjärrkontroll: Ja Partikelfilter: Ja

Den här luftvärmepumpen är, enligt Mitsubishi, specialanpassad för varierande klimat och har så kallad Hyper Heating-teknik som gör att värmepumpen kan ge lika mycket värme även när det är kallt ute. Den har också en lågtemperaturfunktion på 10 grader, vilket gör att du kan underhållsvärma till exempel din sommarstuga.

Med så kallad Human Sensor-teknologi kan värmepumpen känna av var du befinner dig i rummet och dirigera luftströmmen därefter. Partikelfiltret kan filtrera bort 99% av allt damm och andra partiklar i luften. Det finns också en timerfunktion, som gör att du kan ställa in när du vill att värmepumpen ska gå igång och på vilken temperatur.

Energiåtgången får goda omdömen

MSZ-FH35VEHZ är en modellerna i Folksams stora sammanställning av luftvärmepumpar och den får blandade betyg. Den får 13 av 17 möjliga poäng i kategorin Energi, vilket är en utmärkt siffra och över gränsen för Folksams ”Bra val”-märkning för just den kategorin. Den får också full pott på kategorierna Garanti och Försäkring.

Totalt sett så når den ändå inte upp till kraven för ”Bra val”-märkning, då den har snäppet för lågt betyg på kategorin Miljö, som bedömer ljudnivå samt COP-värde vid -15 och +20 grader. Betyget i kategorin Funktion är heller inte det högsta, dock är det få modeller som får högsta betyg i det avseendet.

Totalt sett blir det här vår testvinnare för den här prisklassen.

  • Fjärrkontroll
  • Timer
  • God energiklassning
  • Ingen wifi-styrning
92

Källor

Folksam - 2016
Experttest av 25 luftvärmepumpar