0 100 93 1

Test: Moccamaster KBG741 - Bäst i test

Ger en snabb kopp kaffe

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Mellan Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Nej Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,25 liter Effekt: 1 520 W Kanna: Glaskanna

Moccamaster är ett etablerat namn på marknaden idag och deras bryggare är kända för att vara välfungerande produkter som ger bra kaffe. Just den här modellen har ett stiligt hölje i aluminium och använder dubbla värmeelement, som både värmer vattnet och håller kaffet varmt.

Att brygga tio koppar tar sex minuter och bryggaren stänger sedan av sig själv efter två timmar. Värmehållningen går att ställa in på två olika temperaturer, vilket är praktiskt då du kanske inte behöver ha på högsta temperaturen om du bara har en liten mängd kaffe kvar i kannan.

En favorit bland kunderna

Kundrecensionerna på den här kaffebryggaren är överväldigande positiva. Den får beröm för att den brygger mycket gott kaffe och att processen dessutom är väldigt snabb. Den beskrivs dessutom av flera kunder som mycket tyst när den brygger, och faktumet att man kan få 10 års garanti om man registrerar köpet hos Moccamaster får också mycket beröm.

Bland de minuspunkter som tas upp finns att vissa kunder upplever kannan som svår att hälla ur utan att spilla och att droppstoppet inte alltid funkar. Bryggaren beskrivs också av vissa som plastig och tveksam i hållbarhet, och en del köpare menar att man måste vara noga med att inte hälla i för mycket vatten, då bryggaren lätt svämmar över.

Totalt sett så gör ändå dess korta bryggtid, det goda kaffe den brygger och den långa garantitiden att den här bryggaren blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Automatisk avstängning
  • Generös garanti
  • Snabb bryggning
  • Ingen timer
93