0 100 91 1

Test: MTD 96 - Klarar snäva svängar

Produkt: Åkgräsklippare Kategori: Trädgårdstraktor Kraftkälla: Bensin Bränsletank: 4 liter Bioklippning: Nej Motoreffekt: 7.8 kW Klipphöjd: 96 cm Klippbredd: 9.5 cm/3 cm Växellåda: Hydrostatisk Ljudnivå: 100 dB


Man skulle kanske kunna beskriva MTD 96 som en smidig liten maskin. Den har inga reglage framför föraren, så det är inga problem att kliva i och ur på båda sidor. Du reglerar klipphöjd och klipptillslag med spakar till höger om stolen, och till vänster om stolen sitter reglaget för parkeringsbromsen.

För övrigt är klipphöjden justerbar i fem steg. Svängradien är inte mer än 46 cm, vilket är praktiskt om du har snäva partier runt till exempel buskar och träd i din trädgård. Praktiskt nog har trädgårdstraktorn inbyggd strålkastare om du skulle behöva klippa i lite mörkare förhållanden.

Beskrivs som lättmonterad

Det genomsnittliga kundbetyget på MTD 96 hos Bauhaus är höga 4.6 av 5. Kunderna menar bland annat att det är en väldigt prisvärd och mycket välfungerande trädgårdstraktor. De ger också plus i kanten för att den kräver väldigt lite montering utöver sätet, ratten och påfyllning av bränsle och olja.

Det enda som det anmärks på är att det inte går att klippa medan man backar, vilket vissa kunder menar är väldigt opraktiskt och ger en del merarbete.

  • Liten svängradie
  • Lättillgängliga reglage
  • Kydrostatisk växellåda
  • Ingen bioklippning
91