Test: Neato Botvac Connected - Byggt för att komma åt i hörnen

Produkt: Robotdammsugare Prisklass: Mellan Filter: Ultra Performance Ljudnivå: 69 dB Dammbehållare: 0,7 L Höjd: 10 cm Bredd: 33,5 cm Vikt: 4,1 kg Maxyta: 460 m2 Laddningstid: 180 min Batteritid: 120 min Mobilapp: Ja Trappsensor: Ja

Hörn och golvlister kan vara ett av de lurigare ställena för en robotdammsugare att komma åt, men detta har Neato tänkt på med Botvac Connected. Istället för att vara rund så har den en D-form just för att komma åt i hörn och vid kanter. Den har en frontmonterad borste för ändamålet som Neato uppger är 50% bredare än konkurrenternas.

I övrigt har Botvac Connected en laser som skannar av rummet och låter dammsugaren planera sin rutt efter eventuella hinder. Den har en trappsensor och tar sig automatiskt tillbaka till laddstationen när batteriet börjar ta slut. Efter laddningen tar den vid där den slutade. Neato uppger att maximal städyta är imponerande 460 kvadratmeter.

Botvac Connected har Neatos patenterade så kallade SpinFlow-teknik, som är utvecklat för att kunna plocka upp smuts från alla typer av underlag. Det finns också två olika borstar, en kombinationsborste som är tystare och en spiralborste för effektivare rengöring.

Användbar mobilapp

Precis som de flesta konkurrenterna i den här prisklassen går den här dammsugaren att styra med en mobilapp. Den låter dig välja städläge och visa en karta över hur dammsugaren städar. Via appen kan du också styra dammsugaren manuellt.

Botvac Connected får höga betyg och rekommenderas av Wired. De tycker att den städar mycket bra och att appen är användbar och enkel att använda. De anser också att dammsugaren navigerar mycket bra och att man får mycket prestanda för pengarna.

Beroende på städläge upplever de dock att den är lite högljudd, och att den ibland är något burdus när den ska forcera ett hinder. Avspärrningar kan göras med en magnetremsa, vilket Wired anser inte är lika effektivt som en infraröd avspärrning, något som vissa konkurrenter har. Vidare anser testaren att borsten trasslar in sig i långa hårstrån lite väl ofta.

  • Mobilapp
  • Bra storlek på dammbehållare
  • Mycket bra räckvidd
  • Inte lika tyst som konkurrerande modeller
  • Inget HEPA-filter
  • Något hög
89

Bästa pris hos:

Källor

M3 - februari 2019
Experttest av elva robotdammsugare

Wired - september 2018
Experttest av Neato Botvac Connected