Test: Neato Botvac D7 Connected - Bästa premiumrobotdammsugare

Det bästa Neato har att erbjuda?

Produkt: Robotdammsugare Prisklass: Premium Filter: Ultra Performance Ljudnivå: 64 dB Dammbehållare: 0,7 L Höjd: 10 Bredd: 33,6 cm Vikt: 3,5 kg Maxyta: 460 m2 Laddningstid: 150 min Batteritid: 120 min Mobilapp: Ja Trappsensor: Ja

Bor du stort? Då kan Neato Botvac D7 Connected vara något för dig. Neato uppger att den har en mycket imponerande räckvidd på upp till hela 460 kvadratmeter. Mer än tillräckligt för de flesta hem!

När Botvac D7 är ute på sin långa städrunda kartlägger den rummen med hjälp av laser för att bättre kunna navigera och undvika hinder. I likhet med andra Neato-modeller har den en D-form för att komma åt bättre i hörn och närmare väggarna.

Den har också en sedvanlig trappsensor och tre olika städlägen, Eco, Spot eller Turbo. Botvac D7 har så kallad SpinFlow-teknik, som använder kraftfull sugeffekt och precisionsborstar för att städa undan varje spår av smuts.

Givetvis går den att styra med mobilapp, som inte bara kan användas för att starta städprogram eller se statistik på hur dammsugaren städar. Den kan också användas för att sätta upp virtuella hinder och skärma av hela rum eller bara delar av dem.

Ett steg fram från en redan bra produkt

Techradar är smått lyriska över den här produkten och beskriver den som en klar förbättring från kusinen Neato Botvac Connected, som de anser är en mycket bra produkt i sin egen rätt. Designen på dammsugaren är också något som de lyfter fram som ett stort plus.

Det som Techradar är mest nöjda med är mobilappen. Funktionen att kunna styra var dammsugaren ska och inte ska städa är en möjlighet som de beskriver som ytterst användbar, då de har varit med om dammsugare som har trasslat in sig i sladdar under skrivbord eller fastnat under soffor och liknande.

En funktion i appen är dock en av minuspunkterna hos modellen. Appen ger dig nämligen möjlighet att schemalägga städningar, men detta var något som Techradar hade svårt att få att fungera. De anmärker också på storleken på dammbehållaren, men tillstår att detta är ett generellt problem för robotdammsugare.

Trots avsaknaden av HEPA-filter blir detta vår testvinnare för premiumprisklassen, bland annat tack vare hur bra den städar, dess långa räckvidd och den förhållandevis låga ljudnivån.

  • Tyst
  • Bra storlek på dammbehållaren
  • Imponerande räckvidd
  • Inget HEPA-filter
  • Krånglig schemaläggning
95

Källor

Techradar - juli 2018
Experttest av Neato Botvac D7 Connected